Ben je zelf GGZ-professional of als bokstrainer verbonden aan een GGZ-professional en wil je meer weten over de mogelijkheden van Bokspsychoherapie als psychotherapeutische interventie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematieken? Dan vertellen we je hier graag meer over, inclusief de door ons ontwikkelde methodes en onze praktijkervaringen.
Theorie en praktijk
De training wordt aangeboden door Masja Otter, psychotherapeut en Eugene Sedney, gecertificeerd bokstrainer. We koppelen de geldende theorieën aan de verschillende interventies en lichten dit toe vanuit onze gevarieerde praktijkcases. Hierbij komen onder andere zaken terug als traumaverwerking, exposure technieken, rescripten en het afrekenen met de kritische/afwijzende stem. Daarbij laten we je de interventies ook zelf ervaren.
Onderdeel van brede behandeling
Niet iedereen kan zomaar Bokspsychotherapie geven. Kennis van zaken en professionele aanpak is essentieel. De training dient als aanvulling en update van kennis en mogelijkheden als je al over een gedegen basis beschikt. Deze technieken die we inzetten bij de psychotherapeutische interventie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematiek dienen onderdeel uit te maken van een bredere behandeling na gedegen diagnostiek en indicatiestelling.
Omgaan met emoties en afweer
De technieken die je leert kunnen veel losmaken. Dit komt doordat de rationele controle wordt doorbroken en het lichaam in beweging wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de afweer die vaak in gesprekken ontstaat, wordt omzeild. Hierdoor kun je sneller bij emoties komen of juist op weerstand stuiten. Het is belangrijk dat behandelaren die hiermee gaan werken goed zijn opgeleid om te kunnen omgaan met deze emoties of vormen van afweer zoals conversie of dissociatie. En daar tegelijkertijd niet bang voor zijn. In de training staan we daar uitvoerig bij stil en leggen uit hoe je in zulke situaties moet handelen.
Invulling training
De training kan worden ingezet bij PTSS in zowel de SGGZ als de BGGZ en problemen in de behandeling daarvan. Daarnaast kan het geleerde ingezet worden ter ondersteuning van een lopende schematherapie, of bij korte behandelingen in de BGGZ.
De training zorgt snel voor verheldering van bestaande thema’s en problemen in de therapie, waarbij de inzichten meer ervaringsgericht in plaats van cognitief zijn. De combinatie van de gesprekken en de boksinterventies blijken een versterkende werking voor herstel en verandering te hebben. Daarnaast blijkt lichaamsbeweging een sleutel te zijn voor veel psychische klachten. Bij deze vorm van therapie combineer je het beste van twee werelden.
Onderdelen die aan de orde komen zijn:
- Theorieën en achtergrond rond verschillende schema's, PTSS, behandeling exposure en EMDR, Window off tolerance en collaps
- Wanneer Bokspsychotherapie in te zetten als middel bij persoonlijkheidsstroornissen en PTSS
- Ervaringsgerichte oefeningen
- Verschillende interventies in de ring
- Samenwerking tussen psycholoog/therapeut en bokstrainer (deze training is daarom ook geschikt voor bokstrainers die een samenwerking hebben met een GGZ-professional).
- Verschil behandeling in spreekkamer en in de ring
- Juiste inzet bokstechnieken tijdens Bokspsychotherapie in de ring
Lees hier meer over de invulling van de training
Accreditatie
De training is vanaf 2022 geaccrediteerd door de Vereniging EMDR Nederland (VEN) voor twee accreditatiepunten en voor 6 punten bij het Register Vaktherapie. Vermeld bij de inschrijving dat je lid bent van deze verenigingen en jouw lidmaatschapsnummer.
Data en kosten
De training kost € 495,= exclusief 21% BTW en inclusief een heerlijke lunch.
Trainingen 2023:
- Zaterdag 11 februari 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) VOL
- zaterdag 11 maart 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00) VOL
- Zaterdag 15 april 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00) VOL
- Zaterdag 13 mei 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) VOL
- Zaterdag 10 juni 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) - nog 6 plekken vrij
- Zaterdag 9 september 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) - nog 16 plekken vrij
- Zaterdag 7 oktober 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) - nog 18 plekken vrij
- Zaterdag 4 november 2023 van 09.30 uur tot 16.30 uur (ontvangst vanaf 09.00 uur) - nog 19 plekken vrij
Inschrijven voor deze training kan via onderstaande button. Je kunt dan ook direct voor de training betalen. Via e-mail ontvang je vervolgens de bevestiging met praktische informatie en de factuur (houd voor de zekerheid je spambox ook in de gaten).
Er geldt een maximum van 20 deelnemers per training en een minimum van 12 deelnemers.
Enkele reacties van deelnemers:
"De uitleg, theorie en de praktijkoefeningen gegeven door 2 gedreven enthousiaste en kundige mensen."
"Het praktische gelijk toepasbare van de training. Fijne trainers die duidelijk uitleg gaven zonder te veel de expert uit te hangen maar dat door wat ze vertelden hun expertise duidelijk te merken was en goed overgebracht werd."
"Het sterk vernieuwende aspect en het feit dat dit iets is wat voor een doorbraak kan zorgen bij moeilijk behandelbare patiënten."
"Het was voor mij een ontspannen, humoristische dag met een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Hopelijk komt er nog een vervolg."
"Dankje beiden voor de leuke, interessante en enthousiasmerende cursus."
Terugkomdag
Op verzoek van de deelnemers aan de trainingen in 2021 en 2022, organiseren we terugkomdagen voor mensen die al aan de training Bokspsychotherapie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematiek hebben deelgenomen. Tijdens deze terugkomdag is ruimte voor het bespreken van de ervaringen rond het toepassen van het geleerde in de praktijk. Daarnaast oefenen we vooral lekker veel met praktijksituaties vanuit verschillende rollen.
Heb je interesse in deelname aan de terugkomdag op nader te beaplen datum in mei of juni 2023, laat dit dan weten via
Let op: inschrijven voor de terugkomdag is alleen mogelijk als je al aan de training Bokspsychotherapie bij PTSS en persoonlijkheidsproblematiek hebt deelgenomen. Er geldt een minimum van 12 deelnemers en een maximum voor 22 deelnemers.