Masja Otter & Eugène Sedney

Masja Otter / GZ-Psycholoog/psychotherapeut

Masja Otter is al meer dan 20 jaar werkzaam als psychotherapeut / regiebehandelaar bij Compass Zorg. Masja heeft zich binnen de GGZ in de afgelopen jaren ontwikkeld als deskundige op het gebied van angst en trauma en is gecertificeerd EMDR-practitioner.Masja Otter

Met haar warme persoonlijkheid, enthousiasme, diepgang, ervaring en deskundigheid weet ze snel tot de kern te komen en een open sfeer te creëren. Masja vraagt en prikt door, houdt je een spiegel voor en daagt je uit te reflecteren op je eigen gedrag, met als doel het beste en mooiste in je naar boven te halen. Vanaf begin 2019 is zij gestart met bokstherapie in samenwerking met bokstrainer Eugene Sedney, wat al tot veel mooie resultaten heeft geleid.

Masja: “Vanuit onze ervaring weten we hoe we samen het beste uit ieder mens kunnen halen met onze aanpak van praten, voelen, bewegen en doen (boksen). Als psychotherapeut richt ik me vooral op wat werkt wat bij een bepaalde persoon past en aansluit. Voor mij is de werkrelatie het belangrijkste instrument om verandering in gang te zetten. Ik werk daarom veel met wat er in het hier en nu gebeurt. Dit biedt de beste inkijk in de voorgeschiedenis en de ingesleten patronen. Ik ben zelf ook gaan boksen en ervaar de voordelen van de combinatie van coachen en bewegen.

Ik ben blij met de toevallige samenloop van omstandigheden via Chiel Grishaver , waardoor de Bokstherapie in samenwerking tussen Eugene en mij is ontstaan. In eerste instantie voornamelijk gericht op mensen met PTSS en trauma’s, maar inmiddels kunnen we veel meer mensen helpen met verschillende interventies waarbij bewegen en technieken uit de bokssport een grote rol spelen. Een waardevolle aanvulling op mijn behandelingen vanuit de spreekkamer.”

Eugène Sedney

Eugène startte zijn bokscarriëre in 1979 bij de Zeister Boks Vereniging Fred Avezaat. Na het behalen van de titel Nederlands Kampioen halfzwaar gewicht in 1993, blijft hij naast zijn werk als (key)accountmanager bij onder andere Eugène SedneyHeineken en Heinz boksles geven bij Boxing Jan Brouwer in Utrecht. Vanaf september 2008 verzorgt Eugène Sedney als rijkserkend bondstrainer op beperkte tijden diverse boks- én conditietrainingen vanuit zijn eigen ‘Boksschool Sedney’. In april 2013 gaat hij hier fulltime mee verder vanuit de eigen nieuwe locatie van Boksschool Sedney aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 48 te Zeist. Vanaf begin 2019 start hij met bokstherapie in samenwerking met Masja Otter, BIG geregistreerde GZ psycholoog /psychotherapeut van Compass Zorg.

Eugene is rustig, toegankelijk en weet je snel op je gemak te stellen. Vanuit zijn ervaring als bokstrainer en ontwikkelde intuïtie voelt hij Masja Otter goed aan en weet op het juiste moment passende bokstechnieken in te zetten. Dat varieert van druk zetten, iemand in een hoek drijven tot ruimte geven om af te reageren. En wordt het moeilijk en soms pijnlijk, dan staat Eugene naast je en moedigt je aan in actie te komen.

Boksen is voor veel mensen een hulpmiddel om spanning en emoties kwijt te kunnen raken. Boksen daagt je je uit om meer uit jezelf halen, je voor de volle 100% te geven, het vergroot zelfvertrouwen en geeft je vooral veel plezier en uitdaging.

Eugène: “Boksen is voor veel mensen een hulpmiddel om spanning en emoties kwijt te kunnen raken. Boksen daagt je je uit om meer uit jezelf halen, je voor de volle 100% te geven, het vergroot zelfvertrouwen en geeft je vooral veel plezier en uitdaging. Ik haal veel informatie uit de manier waarop mensen bewegen, stoten en reageren. Via de gesprekken die Masja tussendoor voert, proberen we boven water te krijgen hoeveel frustratie, woede of emotie een bepaalde herinnering oproept. Daarmee werken we bijvoorbeeld steeds verder toe naar het op een beheerste manier afreageren van die woede tot een moment waarop de woede of andere emotie volledig onder controle heeft.

Ik ben echt dankbaar dat ik met mijn werk en passie, samen met Masja mensen kan helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Er is echt een bijzondere band  en samenwerking tussen ons ontstaan. We voelen- en vullen elkaar goed aan en combineren zo het beste van twee werelden.”

Laura van Daal / Psycholoog

laura van daal psycholoogLaura is sinds dit jaar werkzaam als psycholoog bij Compass Zorg. Na haar afstuderen in 2018 heeft zij zich vooral gespecialiseerd op het gebied van angst en trauma. In 2021 is zij gestart met bokstherapie in samenwerking met Masja Otter en bokstrainer Eugène Sedney. Zij is opgeleid door Masja én heeft ook de bokstherapie zelf ondergaan bij Masja en Eugene. Laura heeft daarmee persoonlijk ervaren hoe de combinatie van therapie en bewegen doorslaggevend kan zijn om hardnekkige patronen te doorbreken. Zij neemt deze ervaring zeker mee in haar begeleiding aan jou.

Haar rustige en nieuwsgierige karakter maakt dat zij snel een warme veilige en open sfeer creëert waarin écht contact maken wat haar betreft het fundament van vertrouwen en daarmee het fundament van de behandeling is. Laura is sterk analytisch, vraagt door en kijkt samen met jou in de spiegel naar jouw zichtbare gedrag en symptomen, maar ook het ‘onzichtbare’ brengt zij in beeld. Denk daarbij aan jouw vroegkinderlijke ervaringen en de daaruit voortkomende overlevingsmechanismes die jij daarvoor hebt ontwikkeld. Door zonder oordeel te kijken naar de interacties tussen jou, haarzelf en de bokser prikt zij hier snel doorheen.

Laura: “Pas toen ik zelf in de ring stond tegenover Eugène met Masja aan de zijlijn leek alles bij mij op zijn plek te vallen. Ik ervaarde letterlijk hoe belangrijk het betrekken van het lichaam is om snel en concreet tot de kern te komen. De combinatie van bewegen, voelen en praten, samen met een nieuwsgierige niet-oordelende blik, is in mijn ogen een enorm waardevolle aanvulling in de behandeling. Dit gun ik iedereen en ik ben blij dat ik nu ook zelf mensen op deze manier in hun helingsproces kan bijstaan en onderdeel ben van het team van In2Box’.

Silvie Otter, GZ psycholoog

silvie otterSilvie Otter is sinds 1999 werkzaam in de verslavingszorg en ggz en heeft wat je noemt een atypische carrière achter de rug. Zij heeft zich van beeldend therapeut ontwikkeld tot GZ-psycholoog door - naast haar diverse werkzaamheden in de GGZ - te studeren. Nu werkt ze als GZ-psycholoog en regiebehandelaar bij een grote instelling in Ede en in haar praktijk Moment. Silvie heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met de behandeling van complex trauma en persoonlijkheidsproblematiek.

Met haar rustige persoonlijkheid en nieuwsgierige aard, volharding en ervaring is zij goed in staat tot de kern van een probleem te komen. In het verleden is zij wel eens omschreven als zeer vasthoudend met als doel een proces wat vastgelopen is weer in beweging te krijgen. Sinds september 2023 werkt zij met haar zus Masja in de eigen praktijk en heeft zij met de aanvullende boks psychotherapie kennis gemaakt.

Silvie: "Vanuit mijn jarenlange ervaring met complex trauma weet ik hoe ik in de samenwerking tot nieuwe stappen kan komen. Ik ben daarbij vaak eerlijk en recht door zee en bereid om een werkrelatie te verdiepen. Ik richt me op dat wat werkt, luister en sluit aan. Daar waar nodig zoek ik naar de confrontatie met ingesleten patronen. Ik hecht veel belang aan humor en plezier en was aangenaam verrast dat boksen bij de in2box cursus mij dat heeft gebracht. Ik zie hierin een waardevolle aanvulling op mijn verdere behandelmogelijkheden".