Masja Otter & Eugène Sedney

Masja Otter / GZ-Psycholoog/psychotherapeut

Masja Otter is al meer dan 20 jaar werkzaam als psychotherapeut / regiebehandelaar bij Compass Zorg. Masja heeft zich binnen de GGZ in de afgelopen jaren ontwikkeld als deskundige op het gebied van angst en trauma en is gecertificeerd EMDR-practitioner.Masja Otter

Met haar warme persoonlijkheid, enthousiasme, diepgang, ervaring en deskundigheid weet ze snel tot de kern te komen en een open sfeer te creëren. Masja vraagt en prikt door, houdt je een spiegel voor en daagt je uit te reflecteren op je eigen gedrag, met als doel het beste en mooiste in je naar boven te halen. Vanaf begin 2019 is zij gestart met bokstherapie in samenwerking met bokstrainer Eugene Sedney, wat al tot veel mooie resultaten heeft geleid.

Masja: “Vanuit onze ervaring weten we hoe we samen het beste uit ieder mens kunnen halen met onze aanpak van praten, voelen, bewegen en doen (boksen). Als psychotherapeut richt ik me vooral op wat werkt wat bij een bepaalde persoon past en aansluit. Voor mij is de werkrelatie het belangrijkste instrument om verandering in gang te zetten. Ik werk daarom veel met wat er in het hier en nu gebeurt. Dit biedt de beste inkijk in de voorgeschiedenis en de ingesleten patronen. Ik ben zelf ook gaan boksen en ervaar de voordelen van de combinatie van coachen en bewegen.

Ik ben blij met de toevallige samenloop van omstandigheden via Chiel Grishaver , waardoor de Bokstherapie in samenwerking tussen Eugene en mij is ontstaan. In eerste instantie voornamelijk gericht op mensen met PTSS en trauma’s, maar inmiddels kunnen we veel meer mensen helpen met verschillende interventies waarbij bewegen en technieken uit de bokssport een grote rol spelen. Een waardevolle aanvulling op mijn behandelingen vanuit de spreekkamer.”

Eugène Sedney

Eugène startte zijn bokscarriëre in 1979 bij de Zeister Boks Vereniging Fred Avezaat. Na het behalen van de titel Nederlands Kampioen halfzwaar gewicht in 1993, blijft hij naast zijn werk als (key)accountmanager bij onder andere Eugène SedneyHeineken en Heinz boksles geven bij Boxing Jan Brouwer in Utrecht. Vanaf september 2008 verzorgt Eugène Sedney als rijkserkend bondstrainer op beperkte tijden diverse boks- én conditietrainingen vanuit zijn eigen ‘Boksschool Sedney’. In april 2013 gaat hij hier fulltime mee verder vanuit de eigen nieuwe locatie van Boksschool Sedney aan de Johan van Oldenbarneveltlaan 48 te Zeist. Vanaf begin 2019 start hij met bokstherapie in samenwerking met Masja Otter, BIG geregistreerde GZ psycholoog /psychotherapeut van Compass Zorg.

Eugene is rustig, toegankelijk en weet je snel op je gemak te stellen. Vanuit zijn ervaring als bokstrainer en ontwikkelde intuïtie voelt hij Masja Otter goed aan en weet op het juiste moment passende bokstechnieken in te zetten. Dat varieert van druk zetten, iemand in een hoek drijven tot ruimte geven om af te reageren. En wordt het moeilijk en soms pijnlijk, dan staat Eugene naast je en moedigt je aan in actie te komen.

Boksen is voor veel mensen een hulpmiddel om spanning en emoties kwijt te kunnen raken. Boksen daagt je je uit om meer uit jezelf halen, je voor de volle 100% te geven, het vergroot zelfvertrouwen en geeft je vooral veel plezier en uitdaging.

Eugène: “Boksen is voor veel mensen een hulpmiddel om spanning en emoties kwijt te kunnen raken. Boksen daagt je je uit om meer uit jezelf halen, je voor de volle 100% te geven, het vergroot zelfvertrouwen en geeft je vooral veel plezier en uitdaging. Ik haal veel informatie uit de manier waarop mensen bewegen, stoten en reageren. Via de gesprekken die Masja tussendoor voert, proberen we boven water te krijgen hoeveel frustratie, woede of emotie een bepaalde herinnering oproept. Daarmee werken we bijvoorbeeld steeds verder toe naar het op een beheerste manier afreageren van die woede tot een moment waarop de woede of andere emotie volledig onder controle heeft.

Ik ben echt dankbaar dat ik met mijn werk en passie, samen met Masja mensen kan helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Er is echt een bijzondere band  en samenwerking tussen ons ontstaan. We voelen- en vullen elkaar goed aan en combineren zo het beste van twee werelden.”