“Na de Bokspsychotherapie voelde ik mij opgelucht en zelfverzekerder. Ik heb door de sessie echt een oud angststukje uit mijn systeem kunnen ervaren, waarmee ik nu ook in het hier en nu beter kan dealen.”

Terwijl zij van mening was dat zij voor goed had afgerekend met spoken uit het verleden, werd ze tijdens een training Bokspsychotherapie onverwachts geconfronteerd met een aantal triggers. Hierdoor vertrok ze enigszins gedissocieerd naar huis in de wetenschap dat er diep van binnen nog iets zat waar ze de vinger zelf niet op wist te leggen.

Reactie van Layla voor de Bokspsychotherapie: “Ik ben hier eigenlijk best van geschrokken. Ik kan in bepaalde situaties nog blokkeren door angst, waardoor ik niet echt vrij mezelf kan zijn. Bij mij gaat dit over onveilig opgroeien. Ik vraag me af of ik mij moet neerleggen bij het feit dat er een aantal zaken/gevoelens reacties in mijn systeem nooit helemaal verbonden kunnen worden aan een concrete situatie. Of dat dit meer verdringing is. De Bokspsychotherapie en jullie expertise heeft een stuk bloot weten te leggen, waar ik via andere wegen nog niet zo'n concreet zicht op heb kunnen krijgen. Er staat me dus nog iets te doen om verdieping/verheldering te brengen in mijn eigen proces als mens/therapeut. Dat zou ik heel graag met jullie willen onderzoeken.”

Terugkoppeling van Layla na de Bokspsychotherapie: “Na de Bokspsychotherapie voelde ik mij opgelucht en zelfverzekerder, ondanks dat er ook een flink deel verwarring was ontstaan in mijn hoofd. Ik voelde dat er van alles was verschoven waar ik zelf niet bij kon. Hoewel ik twee dagen na de sessie flinke hoofdpijn had, bleef het lichtere gevoel en vertrouwen in mijzelf in tact.

Ik heb door de sessie echt een oud angststukje uit mijn systeem kunnen ervaren, waarmee ik nu ook in het hier en nu beter kan dealen. Ik had blijkbaar een dubbele agenda: één van het hier en nu en één oud angststuk dat ik wegdrukte vanuit een oud overlevingsmechanisme. Dat deze oude blokkade er nu mag zijn, maakt dat ik er aandacht voor kan hebben en leer te delen. Zo verwerk ik het nodige en zorg dat ook dit stukje in mij verder kan helen. Het is superfijn om meer regie te hebben gekregen door de sessie. Het heeft een hoop beweging en inzicht gebracht, persoonlijk als wel in mijn werk. Dank jullie wel!! “

Referenties

Saskia (gefingeerde naam, 29)

Saskia (gefingeerde naam, 29): Mijn hartslag voelen en zweten zijn al triggers.

Saskia is van haar 15e tot haar 22ste misbruikt en mishandeld. Na alle therapieën bleef ze klachten houden: angst, moeite met intimiteit en haar lichaam. Daarbij kampt ze al meer dan 16 jaar met een eetstoornis. Ze heeft angst voor mannen, om alleen te zijn en ervaart altijd een onveilig gevoel.

Lees meer: Saskia (gefingeerde naam, 29)

Loes (1956)

Loes: “Na bijna 4,5 jaar tobben, rekende ik dankzij Bokspyschotherapie af met mijn loodzware depressie. Er kwam weer licht, lucht en ruimte in mijn leven. Mijn huis werd weer een veilig thuis. Ik ben dankbaar voor de subtiele veranderingen die zich geheel onmiskenbaar manifesteerden vanaf het moment dat ik mijn eerste stap in de ring zette.”

To boks or not to boks

Geen verhaal over het verleden, maar over het heden. Over herstel en dat dat mogelijk is. Dat las ik vaak genoeg. Alleen vroeg ik me altijd vertwijfeld af hoe dat dan mogelijk was. Ik zal niet de enige zijn die door omstandigheden in een groot diep gat viel. Een gat waar de angst regeert en waar het zo zwart en uitzichtloos is, dat de dood eigenlijk nog de enige oplossing lijkt. Dacht ik... Mijn hulp bleek uit onverwachte hoek te komen: de hoek van de boksring. Dankzij Bokspsychotherapie kroop ik langzaam weer uit dat zwarte gat, terug naar het licht. Graag deel ik mijn verhaal in de hoop andere mensen te inspireren en daarmee nieuw perspectief te bieden.

Lees meer: Loes (1956)

Eveline (gefingeerde naam, 30)

Eveline (gefingeerde naam, 30) Ik kom in mijn eigen kracht en in contact met mezelf en mijn emoties.

Eveline is een kind van twee psychiatrische patiënten. Sinds haar 18e volgt ze verschillende therapieën. “Door de dramatherapie die ik volg, ben ik meer in mijn lijf. Daardoor kan ik veel boosheid voelen. Ik vind het moeilijk dat te uiten. Ik had al langer het idee dat boksen iets voor mij zou kunnen zijn, maar durfde de stap niet te zetten.

Lees meer: Eveline (gefingeerde naam, 30)