Boks-psychotherapie in samenwerking met psycholoog

Samenwerking BIG geregistreerd GZ psycholoog/psychotherapeut en gediplomeerd bokstrainer

De Bokspsychotherapie wordt deskundig begeleid door Masja Otter, BIG geregistreerde GZ psycholoog/ psychotherapeut in samenwerking met Eugene Sedney, ervaren en gediplomeerd (rijkserkend) bokstrainer.

Bokspsychotherapie bij PTSS en trauma

Bokspsychotherapie blijkt in de praktijk vaak effectief te zijn in een individueel traject bij mensen met een post traumatische stress stoornis (PTSS). Tijdens de Bokspsychotherapie passen we een vergelijkbare therapie toe als bij EMDR. Via de combinatie van het terughalen van de gebeurtenis of de trigger, met de afleidende stimulus en herhalende links-rechtse (bilaterale) boksbewegingen die iemand met zijn ogen volgt (werkgeheugen belasting in EMDR termen), brengen we een proces op gang dat bijdraagt aan het verwerkingsproces. In de prakijk blijkt deze aanpak zeer effectief te zijn.

Lees meer over bokstherapie bij PTSS en onverwerkte trauma’s

Bokspsychotherapie bij persoonlijkheidsstoornissen (schematherapie)

Heb je last van hardnekkige gedragspatronen en vervelende gevoelens die ervoor zorgen dat jij je bijvoorbeeld mislukt, onzeker of boos voelt (zogenoemde 'schema's )? En lukt het jou niet om deze vervelende gevoelens los te laten en te veranderen waardoor ze jouw leven in de war schoppen of jou belemmeren? Dan is Bokspsychotherapie een geschikte behandeling om deze hardnekkige patronen en overtuigingen, die vaak al in de vroege kindertijd gevormd zijn, te doorbreken. Al bewegend in de boksring komen deze overtuiging snel aan het licht, waardoor we ze direct kunnen opsporen, aanpakken en veranderen.

Lees meer over Bokspsychothrapie bij persoonlijkheidsstoornissen

Verschil tussen Bokscoaching en Bokspsychotherapie

Coaching gaat over ontwikkelvraagstukken in het nu en de toekomst. Simpel gezegd: waar loop je tegenaan en hoe zou je dat in de toekomst anders willen? Therapie gaat over het verleden en gaat om professionele behandeling van vaak ernstige klachten. Mensen lopen vast, hebben ernstige problemen en kampen met onverwerkte zaken uit het verleden. Dat maakt dat veel mensen zich coach kunnen noemen, maar therapie echt alleen onder professionele begeleiding kan worden aangeboden.


Training Bokspsychotherapie voor professionals

Ben je zelf therapeut, begeleider, docent, jeugdwerker of trainer en wil je meer weten over de mogelijkheden van Bokspsychotherapie en onze manier van werken? Dan vertellen we je graag meer hierover en delen onze ervaringen tijdens een van onze trainingen voor professionals.

Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden van onze Bokspsychotherapie opleidingen.